Aktuellt, Nyheter, Spelningar, Värt att veta...

På begäran av lite löst folk jag känner, kommer jag här att lägga in lite nyheter kring mig själv och min musik. Ber att få önska er en god läsning.

29 december 2020 - Ett konstigt år
Vad skriver man här då, när 2020 varit som det varit. Rent musikaliskt så får man ju vara glad att man har musiken som hobby, med tanke på den rådande pandemin. Två mindre och coronasäkrade spelningar är allt vad året fört med sig för min del. Samtidigt blir det ju inte heller så inspirerande att öva och skriva nytt när tiderna är som de är. Det positiva är ju att jag har en ursäkt att använda, för att jag varit så lat och inte skrivit några inlägg här....

Livet i övrigt har dock varit riktigt trevligt. Visserligen fick jag inte framföra en tänkt bröllopssång på mitt eget tänkta bröllop i Spanien, men vi försöker igen 2021. För gifta oss i Spanien, det ska vi. Men annars har jag och de omkring mig haft det nästan skamligt bra i jämförelse med vad många andra haft ett sånt här år. Det är bara att tacka ödets gudinna för att hon tittar ner med blida ögon på en halvdan trubadur 😊.

Det går ju inte att planera nånting inför nästa år heller med tanke på hur världen ser ut, så det är bara för mig att tillönska er som eventuellt tittar in här, ett så gott 2021 som ert liv tillåter!!


29 december 2019 - Jubileum....
Ja, inget vidare sådant, då det är ett år sen jag senast skrev något här, men det kan väl vara läget att summera ihop 2019, då när jag ändå råkade titta in här!

2019 har varit ett alldeles förträffligt år för egen del. Kanske då mest privat, där livet inte har varit så här bra på så lång tid att jag knappt minns. Det är få förunnat att känna att man aldrig mått så här bra som man gör just nu, men så känns det. Och jag försöker ta vara på varje stund. Det gör väl kanske att man inte är så produktiv musikaliskt sätt, men det tar jag gärna. Lite grann har det i alla fall blivit och likaså några spelningar.

Även inspelningar har det börjat bli så smått. Producent Pea och jag har lekt lite lätt med några bakgrunder, tror vi kom fram till sju till antalet. Tanken är att fortsätta leka vidare när tid ges under 2020 och vi får då se vart det hela så småningom landar. Förresten, om ni vill ha tag på mig, så har jag ändrat mailadress. Förenklat den lite, nu är det garry@garry.se. Det gamla fasta telefonnumret som stått här har också gått till de sälla jaktmarkerna!  Hur som helst, hoppas ni får ett riktigt gott 2020 och må era fötter gå med er under året!21 december 2018 - Ännu längre sen - God Jul och gott nytt!!
Vintermörkret har infunnit sig och det slog mig att jag inte skrivit här på ett tag (än en gång). En underbar sommar har väl bidragit och att livet varit alldeles fantastiskt snällt mot mig har väl också gjort sitt. Så mycket spelande har det dock inte blivit, även om gitarren inte rostat ihop helt. Fuskat lite då och då och en och annan rad/not har det väl också blivit.

En ny sak föranleddes av en intressant diskussion på Facebook. Ironi är svårt, särskilt i skriven form kunde inte låta bli att driva lite med personen, vilket slutade i att jag sa mig vara en Kollosallt Underbar Karl. Om man då bara läser versalerna, så fick man fram vad hon uppenbarligen ansåg om mig. Själv ser jag det hela lite mer till helheten.

Bara några kvar till julen Om man under en period i livet haft det lite rörigt så vet man att den inte alltid är något att se fram emot. Men glöm inte att det kan bli ljusare, även om man inte tror det. Så jag ber att få tillönska er en så God Jul som läget i livet tillåter för er!5 mars 2018 - Länge sen igen!!
Skrivandet här har väl,  likt i stort sätt hela Sverige, frusit inne. En dålig ursäkt kan tyckas, då jag sen senast tillbringat två härliga perioder nere i vårt nya hem i La Zenia, men va fan. Nu är det åtminstone ljusare ute och livet känns också ganska ljust och behagligt. Under den första Spanien perioden satt producent Pea och jag och njöt under citronträdet och vi bollade en del inspelningsidéer också. Trevliga Mojitos stod också för lite extra inspiration och likaså den trevliga bygatan i Mil Palmeras. Trevligt var det i alla fall och planerna skrider vidare på att nån gång under 2018 är tanken att komma igång med arbetet på platta nummer tre. Material finns!!

En del spelande har det också blivit. Gjorde bland annat tre julbordsspelningar på MIKEs i Knivsta. Därmed blev det också en tämligen ny repertoar. Trodde inte jag skulle kunna få ihop två timmar julmusik, men det gick och det var dessutom ganska kul. Nu ska snart kamrat Roger och jag damma av dansbandskostymerna och köra lite Soundcheckers ihop , med start i slutet av mars.

Lite nytt låtmaterial har väl också till. Hittade även en del småkul gammalt material liggandes, som fått en del justeringar. Ska försöka fylla på med lite texter lite mer aktivt här och kanske nån liten demo vad det lider!


15 sep 2017 - Länge sen!!
Ficken påminnelse om att det var länge sen jag skrev något här och efter en titt kunde jag konstatera att det stämde alldeles för bra. Därmed dags för skärpning och uppdatering med omedelbar verkan! Sommaren sprang förbi utan att man märkte den. Jag räknade till en behaglig sommarkväll/natt, i övrigt blev det tämligen torftigt. Däremot har Annette och jag fått klart med vår lägenhet i Spanien och vi är otroligt nöjda så här långt. En gitarr inskaffades i samband med midsommarhelgen och det blev gatukonsert tillsammans med våra nya engelska grannar.

Några mindre gig har också genomförts på hemmaplan och diverse material har väl tillkommit i reportoaren. Min frisör Becke fyllde 60 i juni och då framfördes ”Otrohetens kranka blekhet” på salong Hårfager, då denna är tillägnad denne eminente klippare, som jag bara varit otrogen mot fyra gånger på 40 år!!

Det finns ytterligare några nyheter i sångpärmen och det finns planer på att göra något med dessa i höst. Projektet går under namnet ”The spanish tapes” och då min vän, producent och musikaliska kollega Pea Eliasson följer med till Spanien en vecka i oktober, så kan det hända mycket spännande!!


8 januari 2017 - Nytt år igen!
Så har 2016 lags till handlingarna. Ett behagligt år, det bästa på mycket länge för min del. Numer kan man dessutom fly detta allt för politiskt korrekta land om man skulle få lust. Det blev en lägenhet i La Zenia, strax söder om Torrevieja i Spanien. Visserligen har inte jag och min "spanska sambo" Annette fått nycklarna än, men affären är klar och det känns otroligt trevligt, särskilt en dag som denna, då man just skottat bort snövallen som plogbilen så "snällt" fyllde min infart med...

Musikaliskt sätt så har vi tagit oss igenom Knivsta revyn år 2016. Jag ska lägga upp lite fler texter från den och det kommer väl även att finnas en del YouTube länkar så småningom. Tack alla ni som kom och tittade. Det var kul och jag tar med stolthet mot den delade titeln som "Knivstas suraste gubbe" som jag tilldelades i en av revysketcherna.

Annars har det väl inte blivit så mycket skrivet. En och annan idé finns att jobba på och vi får se var det landar. Planerna på att så småningom hälsa på i Äppelbo för mer "studiolek" börjar också ta form. Lite tankar kring vad man skulle kunna göra i Spanien finns ju också. Det finns ju väldigt mycket svenskar i Torrevieja, så nog borde man väl kunna terrorisera barerna där med lite musik? Hur som helst, tack till er jag stött på under 2016! Hoppas vi ses även 2017 och att året blir lika trevligt som det gångna varit.

15 oktober 2016 - In i revyträsket!!
Sommaren har blivit till höst och mörkret lagt sig kompakt. Det är då det är dags att glida in i revyträsket igen. Om jag har full koll så blir det fyra föreställningar i Blå Vingen, samt en föreställning i Märsta tillsammans med Arlanda Big Band. Vad jag ska göra i den senare känns oklart, men det löser sig nog så småningom. Nån ska jag väl kunna reta upp i alla fall :-)  Den 19:e november startar vi upp i alla fall.

Vi lyckades ju hyggligt när jag, Roger och Roland spelade på kommunhuset i samband med någon form av Knivsta Expo. Vi framförde bl.a. "Kära Klas" och det föranledde en intressant debatt på Facebook där någon dessutom tyckte man borde polisanmäla den "putslustiga" trubaduren för förtal! Man är givetvis ruskigt välkommen att göra detta, jag står för varenda åsikt jag har och jag gör det stolt och med eget namn.... Nåja, vi lär aldrig få spela där mer i alla fall, men man får ju vad man betalar för, brukar det heta.... Eller så kan man tycka att man får vad man förtjänar... vi fick inget betalt och hycklarna i kommunhuset fick finna sig i några rejäla glirningar.

En något udda spelning för min del under sommaren var att jag ackompanjerade två psalmer i samband med ett dop. Därmed har jag fullbordat min trojka, att spela på dop, bröllop och begravning!! Annars har sommaren varit av det behagligar slaget och livet rullat på i ett ganska behagligt tempo. Lite nyskrivet material har det också blivit, men mest för revyn. Ett nyskrivet alster finns också, med titeln "Otrohetens kranka blekhet"....  Tillägnad en person i min närhet :-)  Nu är det dock snart dags för höstsemester och jag smiter till Florida för att hämta ny inspiration och hitta nya infallsvinklar till att vara "putslustig" och reta överheten! Skål ta mig fan!!!


5 juli 2016 - Sommar, sommar, sommar....
Ett tag sen jag skrev några rader, så varför inte just ikväll, när man sitter och är så nöjd över sin egen förträfflighet :-)  Blev äntligen klar med en sång, som legat och väntat och väntat och väntat....  När första tanken på den kom var det både för jobbigt och för känsligt, sen så småningom visade det sig svårt att få den dit jag ville ha den, men så plötsligt hittade några rader rätt väg och så blev den klar. Statler Brothers gjorde en gång i tiden något som hette "Years ago"....  Den idén har legat och gnagt ända sen Annette och jag hade nöjet, modet, vansinnet.... välj själva, att bevista min före dettas bröllop. Det är länge sen nu, men jag har inte kunnat släppa idén, vi får se om producent Pea släpper igenom det till ett skivspår så småningom.

I övrigt har livet rullat på. Spelningar på den lokala puben och även lite i revy sammanhang. Eller snarare reklam för revy. Jag fick glädjen att återvända till barndomens trakter, nära Haknäs, närmare bestämt Ekhamns gård. Två intressanta spelningar... tror jag pratade mer än vi spelade...  Och revyregissören fick ännu fler gråa hår. Men va' fan....  Snart semesterdags och det ser ut som om man får åka med trevligt sällskap till Alicante och inhämta lite ny inspiration. Man vet inte, kanske blir det några rader skrivna också. Förresten, fyr-fyran som nämns i föregående inlägg är klar. Jag är faktiskt hyggligt nöjd! Sommar på er!!!

20 april 2016 - Vår i luften!!!
Så är ännu en vinter till ända och man kan börja ana en viss ljusning i tillvaron igen. Den tid som gått har visserligen inte varit så dålig, men vinter och jag är två saker som inte riktigt passar ihop. Musikaliskt sätt så har det väl ändå blivit lite gjort. Tog en inspirationsresa till Gran Canaria och kom hem med några nya sångidéer. Bland annat en liten 4/4 som heter "Jag lämnar ännu blommor vid din dörr". Lite revymaterial har det också blivit. Knivsta Kommuns agerande i många frågor skulle kunna vara en hel revy bara i sig.... Det har exempelvis föranlett ett alster som kom att kallas "De fem MOS-eböckerna"...

Spelat lite har jag också gjort och nästa chans att lyssna till mig är på Knivsta Marknad, den 14:e maj, nere på Knivstas senaste tillskott i restaurangbranschen, "MIKE's Bar och Brasserie. Har varit där en gång tidigare i år och det var väldigt trevlig stämning då. Får vi sen lite bra väder, kan det bli så att vi flyttar ut på uteserveringen. Ni är givetvis ruskigt välkomna.


19 jan 2016 - Pååååå Studan hör vi hemma...
Tiden rullar på och vi har gått in i 2016. Julen har passerat utan att göra något större väsen av sig, men det har varit en ovanligt behaglig tid för mig. Men tankarna har gått till vänner omkring mig som inte haft nån större anledning att fira en "god" jul. Det blir ju så i många fall och just julen vet jag alltför väl kan vara ett helvete när livet i övrigt inte är som det ska. Men en liten tjej vid namn Amanda förgyllde min jul, även om hon, som på skivan jag gjorde, numer inte tror på tomten...

Annars har det varit tämligen lite musik... Fuskat lite och repat rock 'n' roll med trevliga musikanter i något som heter 49 ways. I övrigt har jag varit dålig på att producera saker och ting, förutom några revy alster, varav ett publicerades i Knivstabygden. En sammanfattning av året som gått. La ut den även på Facebook och har väl sällan fått så många personer som gillat vad jag åstadkommit. Den återfinns även nu här på hemsidan, bland texterna, "Brevet TILL kolonin". Kommande fredag ska jag i alla fall trubadura på Studenternas IP i Uppsala, i samband med att Sirius supporterklubb "Västra Sidan" har sammankomst. Sirius möter dessutom Gripen då. Två poäng är väldigt välkommet....


11 nov 2015 - St Bartholomy....
Så har man varit och tittat på Sveriges gamla koloni, St. Barts... Och dessutom lämnat spår, i form av de musikaliska. På baren på Shell Beach i St. Barts finns nu "She sell seashells" till salu. Och i svenskbaren "Le Select" står nu "Demo-realiserad" i souvernirskåpet, intill systembolagets skylt.

Givetvis har skivan även släppts på Anguilla och St. Martin/Sint Maarten..... Om det sen gav så mycket musikalisk inspiration är väl en annan sak, men en och annan rad fick jag ändå ihop under min Karibien tur. Hur som helst, att se gamla svenska gatuskyltar under palmerna där borta, var en obetalbar upplevelse. Sen var väl Saint Martin inte en jättehit, förutom vädermässigt, men ändå en riktigt trevlig upplevelse. Och jag spred ju ändå min musik där, via ett succéfyllt uppträdande i kareokeebaren....

Nåja, hösten har sänkt sig rejält över Sverige... Lite spelande blir det ju också. Jag och Roland tänker göra en "Alf Robertson" och våldgästa pensionärerna på servicehuset här i närheten.... Nåja, så illa som det läter är det nu inte, utan de vill faktiskt att vi ska komma och spela lite. Vi representerar revygängen och det kan ju tänkas dyka upp ännu någon revystjärna under tiden. Å andra sidan bjuder Knivsta som sådant ständigt på nytt revy material.... Man undar vilka människor som egentligen bosatt sig här....

4 sep 2015 - Sommaren var kort, två månader regnade bort....
Man kanske kan skylla på depression för att det inte blivit någon skrivet här på några månader. Sommaren blev endast en månad i år. Juni och juli regnade bort totalt och även om augusti blev behaglig, så känns det som det varit en ganska torftig sommar. Midsommarafton var det i alla fall uppehåll, någon som jag är mycket tacksam över, då jag för tredje året i rad ledde Knivstas midsommarfirande vid Kvarngården.

I övrigt har det spelats mer golf än musik denna sommar. Även pennan har fått vila, då de ljumma sommarkvällarna, när jag brukar sitta med gitarren, har lyst med sin frånvaro. Men visst har det blivit några rader skrivna och vi får se vad som kommer ut av detta. En översättning av Billy Connollys "My Granny" har också sett dagens ljus. Jag är rätt nöjd med den :-)

Då min spelkamrat Roger mest ägnat sig åt sommarteater under de gångna månaderna har även countrybandet vilat sig i form. Vi får ta tag i detta nu när höstmörkret börjar lägga sig över oss.

5 april 2015 - Ett tag sen...
Det var ett tag sen jag skrev något här, så det kan väl vara dags igen... Några spelningar har det varit under tiden, även om jag mer och mer börjar ta plats som Knivstas svar på Bosse Larsson och blir inhyrd som toastmaster och allsångsledare. Nåja, det är inte det sämsta och en del repande har det blivit också. Soundcheckers går nu, i countrysammanhang, under benämningen Garry and the Cacillacs, med tanke på att både Roland och Roger kör skrytbilar av detta märke, själv håller jag mig till Ford. Till och med X-män har gjort ett försök att låta igen, vi får se vart det leder. "Mitt" tredje band, Sten Hård and the Magnificent Six är däremot mer vilande, även om vi var ut och drack öl igår, men det kan knappast räknas som repetition...

Semestrat har jag också hunnit göra, en snabbis ned till Gran Canaria. Hade glädjen att ha tillgång till min vän Una-Marias gitarr där nere och hade några trevliga kvällar med norska grannar. Två låtar knåpade jag ihop också, varav den ena ser ut att slinka in i den fasta reportoaren för countrybandet. "Visst undrar jag väl vad du gör idag" heter den och tillägnas en tjej vid namn Ulrika, en gång sommarboende i Haknäs, men mer bofast i Värsås. Håller dessutom på att pysslar med en sak som heter "Vid regnbågens slut", återstår att se vad det blir av denna.

Jo, jag har äntligen lyckats stjäla en sång förresten. Dubbelt upp dessutom! Kris Kristofferson skrev en gång en sak som hette "Don't cuss the fiddle" som handlar om att det är väldigt lätt att döma, när man känner igen delar av något som man tycker sig ha hört förut. Vännen Alf skrev en svensk text på den som heter "Kasta inga stenar". Nu har jag stulit både textidén, samt låten som Kris och Alf använde sig av, "Good hearted woman" och gjort en ny text som heter "Det var ju ändå jag som skrev den sist"...  Vilket påminner mig om att att detta är ett citat av gamle radiomannen Janne Ellerås, så jag kanske rent av fått till en trippelstöld!!

Apropå Alf, Knivsta har haft celebert musikbesök iform av Monica Robertson med band. Riktigt trevlig kväll i Staffansgården. Slutligen, golfsäsongen har startat!!! Äntligen!!!!

20 jan 2015 - Ännu ett år har gott...
Ja, då har 2014 lagts till handlingarna och det var ett intressant år, även om det kanske inte var helt smärtfritt. Men nu är det dags för nya satser och förhoppningsvis nya vinster. Det var i alla fall en otroligt rolig julspelning uppe i Säter. Roger sjöng Oh Helga Natt som 4/4, och Tommy Eriksson spelade så vackert steel till den att man nästan blev mörkrädd. Ändå hade han vissa tveksamheter innan vi gick på, men det blev succé. Tre egna jullåtar blev det i setet också. "En gran av plast", "Dina ögon lyser mer än alla ljusen i advent" samt, tack vare Roger, "Hon tror att tomten finns". Den senare är ju inte direkt country när vi gjorde den på platta, men nu blev den faktiskt riktigt bra.

Ett företags melodikryss har jag också hunnit med, då jag traditionsenligt (tre år måste ju räknas som tradition) gästade MIAB's julavslutning. Dock går denna tradition i graven nu, då avdelningen upphör, men det var som vanligt en trevlig kväll.

Mer än halva januari har nu gått och det känns skönt att konstatera att jul, nyår och födelsedagsfirande nu är över. En tacksamhetens tanke får gå till Annette, Amanda och övriga vänner som gör dessa stunder ljusa. Samtidigt ber jag att få skicka en annan tanke ut till de personer i min närhet som kämpar för att hålla sig flytande. Hoppas jag kan vara ett stöd ibland. Annars, sparka till mig, för jag vet hur det kan vara där nere på botten. Allting klart för nu!!

19 nov 2014 - Skivan nu i USA, Tyskland och Norge!!
Tillbaks efter en solig Florida semester med massor av upplevelser och trevligt sällskap. Dessutom en intressant upplevelse att höra sin egen musik strömma ut från hotellet när vi firade Halloween och jag varit tvungen att åka och hämta Annette som bara kunde vara med halva resan. Sen fest och "skönsång" tillsammas med tyske Steven Elvis och andra. Och min nya platta återfinns nu både i USA, Tyskland och Norge.

I övrigt så blir det lite julspelande i år. Roland fick för sig att han och Roger och jag skulle bege oss upp till Säter och spela julcountry. Och så tycks det bli. Förhoppningsvis en inte allt för traditionell repertoar som fylls ut med några av mina låtar blandat med några klassiker. 18 december är det dags. Innan dess göra jag några julspelningar på egen hand också.

1 okt 2014 - Spännande veckor!
Ännu en trevlig recension i facktidningen Kountry Korral, där den sympatiske redaktör Kjellberg berömde mig för kluriga texter och dessutom för att letat fram fyndet Angelica Dahlman. Fick dessutom en trevlig pratstund med samma redaktör när jag, Roger och Roland gästade Säterdalen och Dalarnas Country Music Clubs septemberträff. Lite ljudstrul med rundgång och problem med ståbas mickning hade vi, men det löste sig och när dessutom steel legenden Tommy Eriksson stöttade oss och vi även fick assistans av rutinerade trumslagaren Rune Carlsson, så tog vi oss igenom sex låtar med hedern i behåll (av vad jag har förstått). Jag snackade givetvis lite för mycket från scen, men så har det ju en tendens att bli så ibland. Men det tycktes fungera riktigt bra, folk lyssnade och verkade glada och välkomnade oss tillbaks. Vi kommer gärna!!!

Vilket osökt för in på nästa ämne, där jag gästade "Ragged but right" på Stockolm Station Inn dagen före. Det är givetvis en ära att ackompanjeras av Thomas Haglund, Floda Lomeaus, Lennart Sjöholm, Mats Rosén, Hessy Eriksson och inte minst Jonas Göransson från The Refreshments. Men när vi var klara och nästa artist, Annelie Holmgren-Lomaeus gick på sa hon: "Ja, nu har Haglund pratat i fem minuter, därefter pratade Garry i sex minuter... och vi skulle hålla snacket kort"... Hmm.. Nåja, den eminente Haglund berättade en klassisk historia om hur vår gemenskap egentligen föddes, via den lika eminente herr Robertson. Och jag kunde inte låta bli att fortsätta historien, fast på ett annat sätt.... Jävligt roligt var det i alla fall, hoppas publiken tyckte detsamma. Jag kommer gärna tillbaka till Stockholms enda countryclub, om nu nån vill höra mig.

20 sep 2014 - Tre kajor i UNT!!
I veckan recenserades "Sånger från gräsrotsnivå" i UNT. Tre kajor blev betyget och en jämförelse med Svenne Rubins och Traste Lindéns Kvintett. Riktigt kul!!! Det finns ju "en aning" av Rubins över den här skivan dessutom....

I övrigt så har jag, Roger och Roland hunnit repetera några gånger. Kommande fredag gästar vi Dalarnas Country Music Clubs månadsjam uppe i Säterdalen. En ny utmaning att ta sig an. Vi för assistans på trummor och steel av husbandet, sen blir det alltså jag på sång och gitarr, Roland på bas och Roger på munspel. Dessförinnan gästar jag "Ragged but Right", med den eminente Thomas Haglund på Stockholm Station Inn på torsdag. det blir också en intressant upplevelse att ackompanjeras av den svenska countryeliten.

22 aug 2014 - Sånger från gräsrotsnivå ute nu!!
Så var den släppt, mitt andra album, "Sånger från gräsrotsnivå". Det inofficiella skivsläppet gjordes den 19 augusti, men officiellt släpptes den i samband med spelning på Phadias höstkickoff den 21 augusti. Samma dag kom den för övrigt up på Spotify och den finns nu även på Itunes och Deezer. Och så kan man då självklart inhandla den direkt via mig och då medföljer ett extra "hemligt" spår, som inte finns att tillgå nätledes.

Jag är otroligt tacksam mot alla som varit med under den tid den vuxit fram. Jag bockar och bugar och tackar er alla. Pea, Thomas, Lasse, Roine, Pelle, Angelica, Karin, Havva, Maria och Annette, ni är underbara och otroligt duktiga. Jag är stolt över att ni varit med och fått fram ett slutresultat som jag är otroligt nöjd med. Om jag sen inte skulle sälja en enda skiva, så är jag ändå otroligt nöjd med hur det blev. TACK!!!

5 aug 2014 - Skivpressning samt Gotland
Då har sista handen lagts vid den kommande plattan. Allt är skickat till CD-Express för pressning/tryckning. Om nån vecka kommer det färdiga resultatet. Skivan kan för övrigt redan nu förhandsbokas om ni tittar här till höger på hemsidan.

Förutom det, så har Roger och jag varit på Gotland och spelat lite dansbandsmusik. En nostalgisk upplevelse i Buttle. En miniatyr folkets park med utedansbana, lammgrillning, Gotlandsdricku och kulörta lampor. Dessutom blev det en biltur som gick förbi Garda, strax utanför Ljugarn på Gotlands östra sidan. Även det var nostalgiskt, då jag en gång i tiden hade en romantisk relation med en tjej som hette Carina Andersson och kom därifrån. Nu, ca 30 år senare, kom jag äntligen dit..... Nån Carina såg jag dock inte. Men det var lätt att konstatera att åren går....

22 juli 2014 - Ännu mer sommar!!
Jaha ja... då sitter man och lyssnar på vad som ska vara slutmixen på den kommande plattan. Dessutom håller Maria Davidsson-Halvarsson på att färdigställa omslaget, så i veckan skickas allt på pressning. Det sista som tillkom, förutom mixningen, var att multiinstrumentalisten Pelle Klockar från Orsa tittade förbi och la steelguitar på öppningsspåret på plattan. Vilket därmed bidrog till att just den låten "Du tror jag lyssnar (men jag är på Hawaii)" tillslut blev öppningsspår. När man sitter och hör hur karln spelar steel så måste man ju säga att det nästan är skamligt att han inte återfinns på fler inspelningar. Förutom alla "steel licks" så är ljudet nästan larvigt Hawaiianskt. Jag bara bockar, bugar och tackar, givetvis även till producent Pea som fick ihop detta tillslut. Förresten, det bildas ju facebook grupper för allting numera, vad sägs om en grupp som heter "Vi vill ha mer Pelle Klockar på skiva"???

Annars är det semestertider i ett underbart sommarsverige. Som det ser ut blir det lite dansbandsmusik inom kort tillsammans med min kamrat Roger Berglund, men annars återfinns jag nästa gång i Uppsala den 14 augusti (om jag minns rätt) på ett företagsgig på Phadia. Det kan slumpa sig så att plattan är klar tills dess och att detta därmed blir en form av releasefest. Annars håller vårt countryband på att få ihop en reportoar. Om allt stämmer så blir vår första spelning på Dalarnas Country Music Club jam nångång i slutet av september.

Men först alltså.... en ny platta. Allt är i praktiken klart!!!  Och jag måste säga att jag är stolt som fan....  än så länge i alla fall  :-) Men å andra sidan kan man vara annat.... Thomas Haglund, Lasse Kronqvist, Pelle Klockar, Pea Eliasson, Angelica Dahlaman....    Och sen är då jag där och kladdar ner alltihop :-)

Jo, en sak till. Jag fick alltså förnyat förtroende som "midsommarvärd" för Knivstas midsommarfirande vid Kvarngården. Det var en stor ära och drygt 2.000 personer tycktes nöjda. Jag hade god stöttning av min gamle fotbollstränare Ove Frank på dragspel och dessutom hans son Erik Frank son också bistod på dragspel. Och förresten, hur kan det gå fel när en dragspelare heter Erik Frank? För er som minns den gamle klassiske dragspelaren med "Novelty accordion"
 
15 juni 2014 - Sommar!!
Sitter just nu och lyssnar på några av de färdigmixade låtarna från den kommande plattan. Han är duktigt han,  Proppen... Slamrar på så det inte blir alltför smörigt i vissa delar. Väntar med spänning på ytterligare färdigmixade alster från Äppelbo Ljud.

Annars kan ni om ni vill nu ta del av texterna från plattan, de finns nu upplagda på hemsidan. Skulle ni dessutom vilja höra mig spela, så kan man med fördel komma till Knivsta hembygdsgilles midsommarfirande vid Kvarngården på fredag. Skötte mig tydligen så bra förra året att jag fick en ny chans. Ses vi inte där, så tar jag chansen här att önska er en trevlig midsommar och även en solig och varm fortsättning på resten av sommarperioden.

15 maj 2014 - Country time!!
Så var det dags att gräva lite djupare i den gamla countrypärmen igen. På söndag ska jag trotsa min allergi och spela på ett häst evenemang. Dessutom enbart country och det var ju ganska länge sen jag fick den äran. Men det ska bli intressant. Jag har ju till och med börjat repa gamla countrylåtar tillsammas med mina kamrater i "revyorkestern", dvs Roger och Roland. Första riktiga repet är genomfört och det gick över förväntan.

Tillbringade den gångna helgen i Äppelbo/Vansbro. Roine "Proppen" Nilsson kom och gjorde trumpålägg på den kommande plattan och vi fick dessutom i oss en hel del öl och whisky. Han är fantastisk Proppen. Jag tror inte det finns en enda trumslagare i Sverige som kan spela så bra trots att han druckit så mycket!!! Men jävlar va kul vi hade. Dagen efter kom Lasse Kronqvist och visade hur man spelar gitarr... Vi satt där, gröna av avund och tittade och njöt. Glädjande nog spelade Pea in det hela och Lasses gitarrspel kommer att återfinnas på minst tre av låtarna på plattan. Därefter styrde vi kosan mot Vansbro och skivsläpp för Svenne Rubins på Flottaren. En riktigt trevlig kväll och en riktigt bra helg. Kändes som det behövdes en sån här vår när solen lyst endast med sin frånvaro och det har känts lite grått på allehanda sätt.

1 maj 2014 - Demonstration!!!
Fast jag är ju inte speciellt revolutionnär av mig, så jag tror jag hoppar detta. Istället får ni några rader av vad som hänt den senaste tiden, vilket inte varit speciellt mycket. Vi avslutade i alla fall alla revypass med, i mitt tycke, den äran. Det var dessutom riktigt jävla kul att vara med och jag vill tacka alla inblandade i revyn för att jag fick sitta där på scenen hela tiden och vara besvärlig och uppkäftig. Det var en ny upplevelse och ack så lärorik. Sen är ni så fantastiskt duktiga, åtminståne på att lära er repliker, att man blir mörkrädd.

Nåja, det hela är över och det har blivit tid att ägna sig åt annat. Exempelvis åt egen skivutgivning. Jag har hunnit med en tur upp till Äppelbo och arbetet har fortsatt med den nya plattan som heter "Sånger från gräsrotsnivå". Vi har mixat in den eminente Thomas Haglunds fiol, vi har låtit den skönsjungande Angelica Dahlman fyllt ut på ytterligare några ställen och så smått börjar det hela falla på plats. För er som följt Svenne Rubins genom åren, så hoppade även Rúbin Svensson, alias Leif Halvarsson med och bistod på ett av spåren. Nu återstår några solo insatser, samt att vår glade vän Roine Nilsson ska nu lägga "äkta" trummor på det hela och får vi ihop det så går detta av stapeln nästa helg.

Det "ryktas" även om att det kan bli ett hemligt spår på skivan, där texten skrivits av en helt annan person, men vi får se var det hela landar. I övrigt så känns det roligt att tjuvlyssna på den kommande skivan. Jag måste erkänna att jag tycker att den duett som jag och Angelica gör är riktigt tjusig. Föruton att jag själv är nöjd med både text och melodi, så gör hon en jättefin sånginsats och så kryddas det hela med Thomas Haglunds fiol.... Förhoppningvis är det fler som tycker som jag. Och några verkar det vara. "Revyorkestern", dvs Roland, Roger och jag själv, har planer på att spela vidare. En reportoar är på väg att skapas, vad månde bliva av detta????

Nåja, skivan blir förhoppningsvis klar nu i början av juni, men att släppa en skiva mitt under semesterperioden är ganska dödfött i vårt land, så drar det över lite grann på tiden så gör det ingen. Vi siktar på ett skivsläpp i slutet av augusti. i nuläget. Hoppas ni tycker den är värd att vänta på. Och appropå "demonstration", titta in här igen inom kort, det lär snart dyka upp ett eller annat smakprov från skivan.

10 mars 2014 - Premiär och singelsläpp!!
Så var då första helgens revypass avklarade. Publiken var nöjd och i mina ögon gick det över all förväntan för oss. Jag är otroligt imponerad över mina kollegor på scenen som klarar av att lära sig så mycket repliker utantill. Och dessutom leverera dem med timing och inlevelse. Dessutom tycker jag materialet är riktigt bra i de allra flesta fall. Inte så mycket "bonnkomik", vilket jag normalt tröttnar fort på när det handlar om revyer. Nu återstår att se om publiken fortsätter hitta till oss. Blå Wingen är ju inte direkt den optimala spelplatsen för en Knivsta revy.

I samband med revypremiären passade jag också på att släppa en försmak till mitt kommande album. "Du tror jag lyssnar (men jag är på Hawaii) finns ju med i revyn, så det passade utmärkt att lägga ut en råmix av denna som reklam inför vad som komma skall. En liten bonuslåt blir det också, som inte kommer att återfinnas på den kommande plattan. Singeln kan med fördel inhandlas på plats i Blå Wingen, men även beställas av mig.

1 mars 2014 - Gen rep!!!
Sådär ja, då var vi framme vid generalrepetition för årets Knivsta revy. Orkestern, numera döpt till "Sorgbandet", är redo för vad som än väntar. Det känns faktiskt som vi har rätt bra koll på läget, sen återstår att se om resten av revygänget har koll på sina åtaganden. Det ser dessutom ut så som att ni blir tvugna att stå ut med mig i direktsänd radio på tisdag, 4 mars. Revygänget återfinns hos Radio Uppland och Thomas Artäng efter kl 11 på förmiddagen kommande tisdag. Vad det blir av detta återstår att se. Det känns lite lätt oklart så här långt...

Lite mer intressant är att Roland och jag båda är genuina countryfans. Roland tycker vi ska rulla upp till Säter för att  bidra till Dalarnas Country Music Club jamsessions. Det låter onekligen lockande. En publik där den legendariske Egon Mattsson ingår är ju tveklöst intressant. Så vi får väl se vad som blir av detta. Min kommande platta blir ju onekligen åt countryhållet. Den har annars fått vila till sig, då producent Pea varit inblandad i andra, mer avlönade projekt. Men tanken är att vi ska vara igång igen inom kort.

Men tills dess, gör er redo för revy!!!!!


14 januari 2014 - Gott Nytt revyår...
Ja... eller nytt...  snarare debutår eller vad man nu ska kalla det. Tidigare har jag ju nöjt mig med att lämna bidrag till Knivsta revyn enbart i form av text och musik på papper. Men denna gång återfinns jag som revyorkester tillsammans med Roland Jonsson och dessutom bistår jag med en hel del sång. Orkester förresten, en väldigt liten sådan för det sig om. Roland på bas och jag på gitarr. Möjligen skramlar min sångarbroder Roger också på diverse rytminstrument, men mer än så rör det sig inte om. Hur som helst är ni givetvis ruskigt välkomna till Blå Wingen i mars månad. 8-9, 15-16 samt 22-23 mars är det föreställningar. Läs mer på www.knivstarevyn.se

Annars så har helgerna hunnit passera och det har även blivit ett nytt år. Julens enda uppträdande var i form av tomtedräkt hos bekanta, vars barn fortfarande tror att tomten finns. Min favorittjej Amanda tror också fortfarande på tomten, åtminstone till viss del. Jag hjälpte i år tomten med att hålla hennes musikaliska intresse vid liv, i form av en fullstor keyboard. Hon är bara åtta och spelar betydligt bättre på den än vad jag gör. I övrigt får man vara glad åt att ha tagit sig igenom helgerna. Förhoppningsvis har nån också haft lite glädje av den julmusik jag själv producerat. Men nu packar vi undan dessa för ett drygt år framåt. Förhoppningsvis får ni något annat att lyssna på från min sida, nu när producentvännen Pea kommit hem från en lång och välförtjänt semester i värmen.

21 november 2013 - Julen närmar sig
Efter lite behaglig semester och två intressanta kvällar i Fort Lauderdale, varav den enda tillsammans med den mycket sympatiske Steven Elvis från Tyskland, så har man landat i ett grått Sverige igen. Ett Sverige där julen sakta börjar göra sig påmind. Detta har resulterat i lite planer på diverse julspelningar. Tillsammans med mina kamrater Andreas Östlund och Roger Berglund, finns jag att tillgå i två olika julkombinationer. Roger och jag tar gärna större eller mindre uppdrag i Knivsta trakten, där vi framför allehanda julvisor. Andreas och jag går under benämningen "Tomtar på loftet" och finns tillgängliga för Uppsala publiken för lunchmusik, kvällsunderhållning med mera, allt i julens tecken. Vill man sen även boka enbart mig, så går det givetvis bra, bara att slå en pling om man vill ha ett julquiz eller något liknande.

Vill man dessutom ha lite julmusik, så kan man passa på att beställa mina bägge julsinglar. Lagom till jul får man bägge för 50 kr, inklusive porto. Bara att slå till!!!

27 oktober 2013 - Snart semester och revy tankar
Tiden rullar på och det börjar strax bli dags för en skön och avkopplande semester. Även i år styrs kosan mot USA, och passande nog kommer jag att spela på Breakaway Inn's haloween firande, den 31 oktober. Förhoppningsvis har resan gått ur kroppen då, annars vet man aldrig vad som händer. Förra året hade jag sällskap av min tyske vän "Stephen Elvis", men i år får jag sköta underhållningen på egen hand. Men lite tur, även försöka prångla ut några exemplar av den ännu inte utgivan plattan och då singeln "How do you merry an angel".

Annars har livet rullat på i vanlig ordning. Jag och min kamrat Roger har spelat på Knivsta Kommuns 10 års jubileum i en något annorlunda variant. Först spelade vi tillsammans, därefter jag själv, följt av Roger på egen hand, samt avslutningsvis vi båda tillsammans igen. Nåja, de närvarande verkade hyggligt nöjda och glada. Dessutom kan rapporteras att jag förmodligen blir mer medverkande i den kommande upplagan av Knivsta Revyn än vad jag tänkt. Tidigare har jag ju alltid haft novembersemestern som en glad och god ursäkt för att inte vara med, men nu när revyn flyttat till början av mars månad, har jag svårt att hitta ursäkter. Bra förslag på hur jag ska undkomma mottages tacksamt och belönas med god julmusik :-)

16 september 2013 - Fotografering samt USA lansering
Efter att själv bistått med att fotat herr Haglund in action, så har "hovfotograf" Annette Ramsell bidragit med några varianter på "Grönare gräs än min granne". Själv låg jag på gräsmattan och kröp med sax och kam. Vad som blir av det återstår att se, men vi bör väl i alla fall släppa en singel under den kommande månaden, som en försmak till kommande album. Både producent Pea och jag har ju konstatarat att det inte är någon brådska. Blir allt inte klart i oktober, håller vi hela härligheten till i februari. Sveriges Radio vägrar ju spela något annat än julmusik under november och december, så då kan vi lika gärna vänta.

Möjligen kan man göra en extra lansering av den enda engelska låten, men det återstår att se... Man ska hålla på godsakerna :-)  I övrigt kan rapporteras om en bra företagsspelning inför ca 500 personer. Nån form av lokal presentation kommer även att dyka upp i början av oktober. Dessutom har jag blivit tillfrågad om deltagande i kommande Knivsta Revy.... Jag som inte kan lära mig en enda text utantill. Vi får se vad som blir av detta.

I övrigt väntar jag på resultatet av mixningen av fiolspelandet. "Smiling Tom" har tillbringat några veckor i Nashville nu och det blir intressant att höra vad han sen kommer att tycka om vår slutgiltiga mixning. Får väl säga att det är en aning nervöst. Mäster Haglund har ju faktiskt suttit i såna där konstiga studios i Nashville och mixat och trixat.... Men va fan, vad är det mot Äppelbo Ljud och herrar Eliasson och Nilsson??? :-)

21 augusti 2013 - Lycka är en fiol
Så var det inspelat då, det jag funderat på i så många år. Och jag är riktigt glad över att det till sist blev verklighet. "Smiling Tom", den eminente musikern Thomas Haglund, har lagt fiol på tre av låtarna på min kommande platta. Lasse Kronqvist bistod med teknik och inspelning och det var två riktigt minnesvärda timmar. "Det var en upplevelse att se ett proffs" konstaterade Kronqvist efteråt och det är bara att instämma. "Hur vill du att jag gör" frågade Haglund mig vid några tillfällen. Jag framförde några små idéer, men var nog inte mycket till producent. "Spela som du vill, det blir nog bäst" var ungefär vad jag fick ur mig.

Därmed är vi ännu en bit på väg mot en färdig skiva. Lite Kronqvist gitarr och lite annat och sen en slutmix, så kan det bli riktigt kul detta. I övrigt kan rapporteras att X-män åter stått på scen. (X-mania fick vila, då det aldrig blev tillfälle att repa). Det blev ändå en ny inlånad trummis, men folk sa att det svängde riktigt hyggligt när vi spelade där vi startade en gång, på en kräftskiva i Funbo. I morgon väntar för en gångs skull ett betalt gig, företagsspelning på Thermo Fischer. Förhoppningsvis med bra väder, eftersom det är utomhus.

2 juli 2013 - Midsommarsuccé och lite till (X-mania)
För er som undrat, det gick hyggligt bra i midsomras. Det blev ingen nyckelharpa, men väl en ung närbelägen violinist som kunde både Gärdebylåten och en hel del annat, så vi tog oss igenom stångresning och även alla ringlekar. Mycket tack vara Ove Frank, vars underskattning av sig själv långt överskider överkattningen från andra... Fick jag ihop detta? Hur som helst, Ove, min gamle fotbollstränare, var en stöttepelare genom hela midsommarprogrammet.

I övrigt så har jag och herr skivproducenten diskuterat vidare vad vi ska ta oss till. Den utsökte gitarristen har lovat att lägga manken till efter semester och med lite tur får vi med även den eminente herr Haglund under någon mytisk och mystisk sejour framåt augusti. Så nog jävlar ska det bli en platta. De som var och lyssnade på midsommarafton fick några smakprov. Dessutom har min långhårige kamrat Östlund tjatat vidare kring vårt rockband. Vi har ju bytt så mycket medlemmar, åtminstone tillfälligt, så X-Män byter nu namn till X-Mania....  Varför begriper ingen, men möjligen vill "H(Östlund) hålla alla vägar öppna. Det är ju bara jag och han kvar från orginalsättningen, och när det gäller heavy metal tillför undertecknad inte mycket, förutom lite justa gitarrposér.... Rock 'n' roll will never die... eller hur det nu var.

12 juni 2013 - Programlederi och midsommarfirande
Jag har inte deltagit i Knivsta Hembygdsförenings midsommarfirande sen jag var 11 år....  Nu, 2013, 40 år senare, ska jag stå där som programledare, presentatör och underhållare. Det blir onekligen en intressant utmaning. Visserligen kan jag ta mig igenom de flesta låtar som förväntas av mig och dragspelaren Ove Frank (samme gentleman som var min fotbollstränare då jag var 12-13 år). Till vår hjälp ska vi också få en tjej som spelar nyckelharpa. Det är tur att min farbror Adde uppfostrade mig ordentligt, så jag lärde mig en hygglig reportoar av dragspelslåtar :-)  Kvarngården i Knivsta, kl. 14.00 är vad som gäller. Förutom lite sommarmusik och ringlekar spelar jag även några låtar från den kommande plattan. Förra året kom det tydligen nästan 3.000 personer, så jag misstänker att man får skärpa till sig lite!! Mina goda(?) vänner har givit mig flera bra förslag hur jag ska lösa uppgiften, men jag tror jag försöker vara mig själv helt enkelt. Vad kan gå fel då????

I övrigt kan rapporteras att X-män gjorde en lyckad comeback på Allstar. Undskuffade långt in i lokalen, pga finalen i champions league, gjorde vi i mitt tycke en riktigt hygglig insats med tanke på förutsättningarna. Kapellmästare Östlund tyckte det gick så bra att han håller på att ragga nya spelningar åt oss.

13 maj 2013 - Skivinspelning,  X-män comeback och en gammal ljudfil tillägnad Carola
Har tillbringat ännu en trevlig helg uppe i Äppelbo och hos Pea Eliasson och Äppelbo Ljud. Det mesta inför plattan som är tänkt att komma i höst är nu fixat. Återstår att lägga några soloinsatser på ett antal låtar. Själv har jag dock "gjort mitt" på skivan. Vilket i och för sig är tur, för när Angelica Dahlman gästade oss och hjälpte till med stämmor och duettsång, så tänkte jag kasta in handduken. Hon gör ju det hela så otroligt mycket tjusigare än jag själv gör. 14 spår ser det i alla fall ut att bli. Möjligen också någon liten bonuslåt som singelspår.

Annars sker det stora saker den 25 maj. Då gör X-män comeback efter tre års uppehåll (eller hur länge det nu var). Vi har föryngrat sättningen något. Andreas, Sören och jag finns kvar i bandet, medan Knutte och Janne fallit för åldresstrecket (eller om det var familjepåtryckningar). Nåja, vågat av mäster Östlund att boka in en spelning redan innan vi hade en färdig lineup, men nu repar vi flitigt. Det ska framföras ett 30-tal låtar på Allstar i Uppsala. En blandning av gamla X-män låtar, Östlunds tung metall saker och lite snabbinrepade coverstandards utlovas. Om jag minns rätt, så är det fri entré till kl. 22. När vi går på är oklart för närvarande, men knappast tidigare än ovan nämnda tidpunkt.

Någon "Svensktoppen nästa" blev det tydligen inte. Sent omsider publiserade tydligen Radio Uppland några deltagare, men det tycks gått de flesta, inklusive mig själv helt förbi. Men det var knappast förvånande, det är ju inte direkt topplistemusik som jag sysslar med :-)  I stället gläds jag åt att återfunnit ett gammalt ljudspår som spelades in hos min kamrat Björn Larsson får många år sen. "Piska mig Carola" återfinns nu på hemsidan, efter önskemål från bl.a. mig själv.... (Ja, och så Björn då). Ta en titt under "provlyssna".

18 april 2013 - Boredom Rescue
Sten Hård Holmqvist & The Magnificent Six har bytt namn! Ja, vi kanske aldrig ens hetat så på riktigt, men nu går vi, åtminstone tillfälligt, under benämningen "Boredom Rescue". Om vi räddar någon från tråkigheter får väl vara osagt, men vi kommer i alla fall att återfinnas på Göteborgs nation den 25/4. Att lyssna, eller än mindre sjunga Robbie Williams har väl aldrig varit min grej, men jag har tagit mig an "Let me entertain you" just för denna kväll. Samt en del annat. Tänk att man vid 51 års ålder skulle stå och spela Robyn och September....  Vart är världen på väg??

Nåja, lite mer rock 'n' roll kanske det blir lite senare i vår. Planerna på att att återstarta "X-män" är långt gågna. Mäster Östlund letar nu bara efter en trumslagare, sen är vi redo. Lite mer rock 'n' roll mässig reportoar utlovas, bl.a. lite Creedence, lite Chucken och mycket annat.

12 mars 2013 - "Svensktoppen nästa" - eller??
Kunde inte motstå chansen att skicka in en låt till "Svensktoppen nästa" och ni hittar nu bidraget om nu surfar in på Radio Upplands hemsida och söker efter programmet. Därmed får ni en försmak av den platta som är tänkt att dyka upp lagom till hösten.

Dessutom kom både jag och låten, "Jag hyr ut ett rum", med i Förmiddag med Radio Uppland idag. Vill ni ta del av inslaget, så ta er in på denna länk http://sverigesradio.se/sida/ljud/4467670 och ta er fram dryga 13 minuter in i programmet. Med tanke på att den är på svenska och det är dragspel med, så får man väl se chansen att komma med som minimal, men det var hur som helst lite kul. Förra gången jag var med och tävlade så bestod juryn bl.a. av en rap artist, samt en discjockey så....

16 februari 2013 - "Andra chansen"
"Andra chansen" är arbetsnamnet på den nya platta som förhoppningsvis kommer ut nån gång under 2013. Men det är som sagt bara ett arbetsnamn och har man tips på bra idéer, så för man gärna höra av sig. Hur som helst så tillbringade jag förra helgen uppe hos Pea Eliasson och Äppelbo Ljud och det finns nu 14 halvfärdiga alster. På dessa ska det sen läggas soloinsatser i form av Lasse Kronqvist på gitarr och Thomas Haglund på fiol. Dessutom ska det bli duettsång av en vacker sångfågel vid namn Angelica Dahlman och det ska köras och ev. läggas till andra instrumentella insatser.

Det blev i alla fall ännu en ruskigt kul helg uppe i Äppelbo. Om ni funderar på att göra en skivinspelning och behöver lite input och inspiration, så ring Pea på 070-652 89 84. Förutom att han är en utmärkt musiker, så är han excellent när det gäller att inspirera och ge idéer på utförande. Det känns väldigt trevligt att kalla honom för en god vän och jag blir på gott humör varje gång jag är där och besöker honom. Att han sen brygger ett riktigt gott öl via Äppelbo Mikrobryggeri gör inte saken sämre.

Om man summerar det, så har vi alltså fått ihop 14 mer eller mindre färdiga alster. De flesta lär dyka upp på en CD under 2013, medan något eller några är tänkta enbart som extra singelspår. De senaste dagarna har jag suttit och lyssnat på mig själv så till den milda grad att även jag tröttnat på mig själv. Men just denna vinterdag blev det ett trevligt avbrott, då min favoritfotograf Annette Ramsell kom på besök och tog några bilder som ni förr eller senare lär få se i samband med ovanstående skivproduktion. Förresten, håll ögon och öron öppna, det kan när som helst dyka upp några smakprov från ovanstående platta här på hemsidan!!!

Förresten, jag är också med och tävlar i Revy-SM även i år. Denna gång med min version av ABC (Anna Books gamla schlager) som åter blev aktuell i och med det ny(gamla) betygssystemet!! Lycka till Knivstarevyn!!!!

1 februari 2013 - Nytt år - ny dator
Det är svårt att uppdatera en hemsida när man inte har nån dator. Min la mer eller mindre av och även om det fanns backup på det mesta, så är det ett elände att få igång allt så det fungerar som förut. Lösenorden och inställningarnas förbannelse drabbade mig i januari. Nåja, det har blivit 2013 och jag har hunnit ner en sväng till Gran Canaria och spridit lite broschyrer och plattor för att via min gode kamrat Jose försöka se om man kan få några spelningar på varmare breddgrader. Passade på att titta över lite texter också när jag var där nere, en ny sång blev i alla fall klar! Här i kylan har jag och Roger Berglund hunnit med att spela på Knivstas företagsmässa. Vi fick Peter Jezewski som "förband" innan vi sen spelade dansmusik för politiker och annat löst folk.

Annars tänkte jag fortsätta med planerna för en kommande platta. Löser sig allt så bär det av upp till Äppelbo nästa helg för att jobba vidare med dels det vi påbörjade i oktober och dels några nya alster.

16 december 2012 - Fjärde advent - God Jul och så där!!!
Det var en viss känsla att knalla ner på Knivstas luciafirande/julmarknad och höra sig själv i högtalarna... Det visade sig att man hade glömt att det kunde vara bra att ta med någon julskiva att spela i utrustningen som sedan skulle hjälpa Lucia och hennes tärnor, men Knivsta Hushållsservice bistod, med hjälp av mina skivor. Tack Nina och Richard, det var en intressant upplevelse för egot :-)  Nåja, jag spelade även i samband med detta, då jag hälsade på min spelkamrat Roger i hans butik Korrectio. Blev nästan imponerad över hur många julsånger jag kunde utantill.

I övrigt så ber jag att få tillönska en så God Jul och ett så Gott Nytt År som ni kan ha. Jag vet att det finns många där ute som bara längtar till dessa helger är över och jag hoppas ni övriga skickar en tanke till dem. Det känns som en evighet sen, när jag och vännen Alf tillbringade julaftnarna med att spela på Fatima i Stockholm. Aldrig någonsin har jag väl känt mig så nyttig i livet som just då. Det var kanske passande att Alf gick bort natten till julafton för fyra år sedan. Må du ha det bra där i din himmel och att allting fortfarande är "under fullständig kontroll". Till de där ute, som funderar över livets alla gåtor, lyssna en stund till Alan Jackson och "Merry christmas to me. Och skulle det kännas för jävligt, så går dörren alltid inåt här på Svanvägen...

4 december 2012 - Adventsfirande
Firade första advent i söndags, med att lägga ut "Hon tror att tomten finns" på Youtube. Den finns också att tillgå i diverse utvalda affärer. Och som ni kunnat läsa tidigare, skriv/ring till era lokala radiostationer och önska den. Varje spelning gör den ekonomiska förlusten lite mindre för undertecknad :-)

21 november 2012 - "Hon tror att tomten finns"
Så var den utgiven, "Hon tror att tomten finns", en julsingel anno 2012, vilken ni kan läsa mer om nedan. Den går att beställa direkt från mig, men lär även inom kort finnas i de affärer i Knivstatrakten, som kan tänkas vilja göra mig en tjänst. Den finns också att avnjuta på Spotify, eller handlas som ljudfil på bl.a CDon, Amazon m.fl. En extra stjärna får ni i min bok, om ni skriver till er radiostation och önskar den, nu när julen kryper närmare. 

14 november 2012 - USA debut
Ja, då har man i alla fall en gång i sitt liv spelat i USA. Det skedde på Breakaway Inn's Haloween Party i Fort Lauderdale. Dessutom tillsammans med en god kamrat jag träffat flera gånger på mina resor dit. Han är tysk och går under artistnamnet Steven Elvis. Som ni förstår finns det mycket Elvislåtar på hans reportoar och vi hade en av flera mycket trevlig kväll tillsammans, då den 31 oktober. Därmed har ni förstått att det också handlat om sol och fotbollssemester i Florida under några veckor. Under den tiden som jag var där har den kommande julsingeln pressats klart och beräknas landa i Knivsta på fredag eller måndag. Lagom till jag kom hem, var det spelning på kvällen på företaget, tillsammans med Sten "Hård" Holmqvist & The Magnificent Six. Ja, eller vad vi nu hette den kvällen. Kul var det i alla fall, med vårt hobbyband kanske skulle börja ta lite betalt av företaget för våra insatser också....

21 oktober 2012 - Skivpressning
Då var slutmixningen ordnat, omslaget klart och singeln skickad på pressning. Finns nu till beskådan här på sajten och man kan givetvis beställa den redan nu, även om det nog lär ta några veckor innan skivorna landar här. Via Record Union kommer den också att hamna på Spotify, Amazon, ITunes och liknande, men även där tar det några veckor innan den finns tillgänglig.

11 oktober 2012 - garry.se
Så där ja, då var man äntligen på egen domän. Det har tagit sin tid och hemsidan har legat dold bakom en glocalnet adress. Men nu har man blivit Garry med hela Sverige :-)

9 oktober 2012 - Studio igen
Tillbringade den senaste helgen hos Äppelbo Ljud, med den eminente musikern och producenten Pea Eliasson. Tanken var att börja göra lite bakgrunder till en ny platta som ska dyka upp nån gång under 2013. Men samtidigt hade jag en riktigt hygglig jullåt liggandes, och i och med att Pea på grund av tidsbrist ville göra ett uppehåll i sin serie av samlingsplattor "Äppelbo Jul" där jag hade äran att vara med i fjol, så blev ju den låten liggande lite i onödan. Så vi skramlade med bjällror, tamburiner, samt avnjöt en och annan glögg och fick ihop något som vi inte utan viss stålthet kan säga vara julglädje. Så jag tänkte att "va fan, varför inte trycka ut en lite julsingel". Låten heter "Hon tror att Tomten finns" och är en sann historia, tillägnad den sötaste tjej jag känner. Hon har visserligen blivit ett år äldre sen jag skrev låten och kanske tror hon inte på Tomten denna jul, men.... Det lär ändå vara många som känner igen sig i texten. Förutom att ge ut den på en egen singel, så har jag även skickat den till EMI, så vi får se vad som händer.

Bakgrunderna ja , sju stycken är mer eller mindre klara. Återstår att se vad som kan bli av dessa, när vänner och bekanta fått ställa upp och fylla ut med ackompanjemang och soloinsatser. Vad tror ni förresten om "sologurgling"? En sak som heter "Dyk ner" är tänkt som en duett tillsammans med en tillfrågad sångfågel. Dessutom skulle den kunna fyllas med ett gurgelsolo.... Det kan ju hända mycket där nere på sjöbotten. Hur som helst, vi är en god bit på väg mot en ny platta... Tack Pea, du är strålande, fullständigt strålande! Tänk att vi dessutom lyckades sätta liv i en gammal vals som legat till sig i sångpärmen.... "la da daj"... 


5 september 2012 - YouTube
Efter en del påtryckningar har jag äntligen kommit mig för med att skaffa ett YouTube konto för att lägga upp en del sånger. Först ut blev "She sell seashells", som har YouTube premiär ikväll!!! Det kommer lite annat också, bara jag får tid. Ni hittar en direktlänk under "provlyssna". Men det är just det där ordet, TID. Det finns ju många andra intressen också. Nåja, sen senast har jag bl.a. hunnit med en ideell spelning på "Allsångskväll i Knivsta", på Kvarngården tillsammans med revygänget. Riktigt trevligt faktiskt, trots fåtalig publik, men det är svårt att locka folk när man glömmer att annonsera... (Undertecknad är helt oskyldig och bara gästspelade i ensemblen). I övrigt så ska det skrivas nya revytexter till novemberrevyn. Känns lite svårt att skriva på beställning, men jag har några egna idéer och har fått en del förslag. Å andra sidan kanske jag skulle skriva på lite annat också, för den gode demonproducenten Pea Eliasson har sagt sig villig att titta igenom lite material igen för vidare inspelningar. Lite kul att få krypa in i studio igen onekligen. Men den här gången får det ta lite längre tid, kan ju behöva sälja lite till av den första plattan också...

22 augusti 2012 - Höstkänning
Just ikväll borde jag givetvis ha repat en massa gamla trubadurlåtar. Detta beroende på att jag ska försöka ta mig igenom en spelning på närmare tre timmar i morgon. Men det kändes som om det var ganska meningslöst att repa så här nära inpå, så jag tog mig för att uppdatera denna sida istället, det var ju ett tag sen. Jag lyckades äntligen få in texterna på Knivsta sommarteaters Oscar Wilde pjäs, så dessa finns nu till beskådan här på sajten. I övrigt har sommaren mer eller mindre regnat bort. Det borde kanske bidragit till att den produktiva ådran fått sitt och det har den väl i viss mån. Claes Erikssons "Man ska ha husvagn" har fått nytt liv och handlar numer om fenomenet Facebook. Återstår att se om den tas väl emot av honom själv, jag har i alla fall mailat Kulturtuben, så få vi se vad som händer. Jag har inga planer på att spela in den, men den kan ju dyka upp i revysammanhang. Jag har också, äntligen, blivit klar med en sak i mer ekivok stil, som jag funderat på att översätta i flera år. Kevin "Bloody" Wilson, från "down under" skrev en gång ett mästerstycke som heter "Do you fuck on first dates" och jag har nu äntligen blivit klar med översättningen av denna. Vi får se om något av dessa alster dyker upp på spelningen i morgon...

28 juni 2012 - Sommarregn...
Snart har en månad av sommarn passerat och det är inte utan att man är lite less på vädret. Trots detta, vilket normal ger brist på inspiration till att både spela och skriva något nytt, så har det tillverkats några nya alster. En sak som heter "Skiljsmässans kvarter" kanske kan bli något, jag tycks ju bo i ett sånt område. I övrigt har jag spelat lite med min kamrat Roger. Det blev en gratisspelning på Knivsta Marknad, när vi gjorde reklam för Sommarteatern. Rätt intressant att stå och framför de sånger jag skrivit för revygänget tidigare. Har aldrig spelat dessa live. Dessutom har jag börjat repa igen med Sten Holmqvist Eminent Orchestra... eller vad vi heter. Men hitta tid att repa är inte det lättaste. Nåja, vi lyckades äntligen få till det... Tur att så drivna musiker som vi inte behöver öva särskilt ofta :-)  I övrigt, ha en skön sommar på er. Regnar det, kommer jag att uppdatera med lite nya texter här. Både revynummer och annat.

18 april 2012 - Sommarteater!!
Hav tröst!! Det är inte jag som ska stå och agera på scenen i Parksnäckan i Uppsala eller Kvarngården i Knivsta. Men jag har råkat bli inblandad. Samma gäng som gör Knivsta revyn när höstmörkret lagt sig gör nu för andra året i rad Sommarteater. En gammal Oscar Wilde pjäs, "The importence of being Earnest - A trivial comedy for serious peopel" har bearbetats och undertecknad står för musiken till detta. Sex alster har jag snickrat ihop nyskriven text och musik till och det rör sig om allt från vals till sving och tango. Det var onekligen en liten utmaning att göra något så annorlunda mot vad jag brukar skriva och det kändes stundom lite pressande att få ihop något. Men nu, när det hela är klart, är jag faktiskt ganska nöjd, både med resultatet och att jag antog utmaningen. Ni hittar mer om sommarteatern här.

15 feb 2012 - Over the hill och så där
Över en månad sen man passerade ett halvt sekel och kunde börja känna sig riktigt gammal. Tur att det är fler som gör det, så man får ikläda sig dansbandskostymen igen inom kort. Länge sen vi körde lite Soundcheckers nu, men vad gör man inte för gamla klasskamrater!! Nåja, 50 års resan blev en väldigt trevlig tillställning i trevligt sällskap. Karibien visade sig från sin bästa sida och singeln "She sell seashells" har nu landat på Haiti, Jamaica, Caymanöarna, Nicaragua och Mexico!! Roligast är att den faktiskt finns på riktigt i affären "Shellections" i Georgetown. Gå in och handla den om ni passerar förbi :-)  I övrigt har det varit en lugn period musikaliskt, även om det skrivits en och annan rad. Förutom att fuska med Soundcheckersbiten, så har jag repat med Sten Holmqvist Eminent Orchestra. Sjunga Beatles... hmm... Nåja, Clapton funkar ju i alla fall. Lay down Sally and rest her in my arms...

4 jan 2012 - Nytt år och gammal blir man...
Jaha ja.... 2012 har infunnit sig och när detta skrivs så är jag en vecka ifrån att fylla 50. Alla vänner inbjuds till St. George, på Grand Cayman, där jag lovar att bjuda de som kommer på champage. Tack vare Annette och Amanda så blir jag inte själv på resan, utan nu kommer vi att kryssa runt där i Karibien och njuta av livet och givetvis försöka sprida ut några exemplar av "She sell seashells".

Knivsta-Sigtynabygden var vänliga att uppmärksamma detta, samt även att min julskiva släpptes. Hamnade till och med på första sidan och fick dessutom ett trevligt reportage inne i tidningen. Även Dalarna Tidningar var vänliga att recensera julsingeln för övrigt. Klarade mig undan med godkänt betyg. När tiden medger kommer denna, samt tidigare recension upp här. Tills vidare får ni nöja er med vad Knivsta-Sigtunabygden hade att skriva via denna länk. I övrigt ber jag att få tillönska er ett så bra nytt år som 2012 kan bli.

6 dec 2011 - Nu på Spotify och CDON. Dessutom recenserad i UNT's julmusikartikel
Så återfinns man över hela världen!! Itunes, CDON.com, Amazon.com och Emusic.com är några av de ställen där man nu kan köpa eller lyssna på mina sånger. (Skivorna finns även i utvalda Knivsta butiker, samt kan givetvis beställas direkt från mig). Dessutom kan alla Spotify användare lyssna på herr Nilsson om man skulle få lust.

UNT passade på att summera ett antal nyutgivna julskivor söndagen den 4/12. Jag hade få förhoppningar om att få med min singel bland alla julalbum, men den kom med! Jag och Malou Berg fick nöja oss med två kajor medan Svante Thuresson toppade med fyra. För mycket "standardrockig" tyckte recensenten Björn Lövenlid, men tyckte samtidig att texterna var småkul och fyndiga, då de stack ut i och med att de "beskriver julstöden även i negativa termer". Känner mig rätt nöjd, även om jag kanske inte håller med recensenten om att låt två och tre är standardrockiga. Den första är det däremot, men å andra sidan är det ju sån musik jag gillar! Tror inte artikeln finns på nätet (än)? Men jag kommer att scanna in den och lägga upp den här när jag får tillfälle.

4 dec 2011 - Äppelbo Jul 3
Nu kan man även "avnjuta" mig på samlingscd'n "Äppelbo Jul 3"!! Detta är som man kan förstå av namnet, tredje gången (tillika tredje året i rad) som Pea Eliasson, ägare till Äppelbo Ljud, samlar musiker och sångare med anknytning till Äppelbo och på detta sätt sprider julglädje. Det är en stor ära att få vara med i sammanhanget och det är 17 riktigt trevliga spår som Pea har samlat ihop. Jag bistår med "Nästa jul så slår jag in mitt VISA-kort" samt En gran av plats. Skivan kan inhandlas på ett flertal affärer i Äppelbo och Vansbro trakten och kan även beställas direkt från Pea om ni surfar in på www.appelboljud.se

28 nov 2011 - Lansering över nätet
Via en tjänst som heter Record Union kan man utan att ha ett stort skivbolag bakom sig nå tjänster av typen Spotify, Itunes, Amazon och liknande. Således kan man nu hitta mig om man söker på www.recordunion.com. Där kan man också lyssna på smakprov från mina utgivna alster, i väntan på att administrationen ska bli klar för att nå ovanstående tjänster.

10 nov 2011 - Julskivan till försäljning!!
Det känns ju lite fånigt att alla ska göra allting just den 11 november i år, 11-11-11....  Näe, istället valde jag att officiellt släppa julsingeln idag, den 10 november. Kartongerna öppnade, skivorna snart på väg till en radiostation nära dig. Skriv, ring, be, önska...  Låt julens budskap komma till dig, via etervågorna... Eller varför inte helt enkelt beställa skivan från mig? I väntat på att den skulle anlända har jag varit ner på Gran Canaria och sett mig om. Försökt bli av med några plattor också samt kollat om man kanske rent av kan hitta några speltillfällen där nere. Dessutom passade jag på att skriva lite nytt material, och åtminstone en sång tycker jag håller hygglig klass. Några bra låtidéer blev det också. Dessförinnan har jag trixat till ett nytt litet revynummer, som tillägnas ICA handlaren Roland. Passa på att gå på Knivstarevyn, premiär nu på lördag. Där får ni förresten er till godo en annan variant av min julsång. Och har ni tur kanske ni kan skaffa julsingeln samtidigt!

6 okt 2011 - Julmusik i oktober!!
Exakt en månad sen jag uppdaterade senast. Sen dess har jag varit ute och spelat med vårt "hobbyband" på jobbet. Tycker nog vi gjorde ett hyggligt jobb med "The Vuvuzelaz" som kapellmästarn kallar det. Jag håller på att vi heter "The Sten Holmqvist Eminent Orchestra", döpt efter kapellmästaren, som spelar sologitarr. Själv bistår jag mest med klassiska rock 'n' roll poser och de scensiska utspel som jag tränat på sen jag var 10 år. Hur som helst, vi skötte oss rätt ok och gjorde i alla fall skäl för det det nästan obefintliga gaget, som består i en middag någonstans i Uppsala krogvärld. I övrigt, så har jag ikväll skickat iväg ljudfilerna för den kommande jul-epskivan. Producent Pea och jag har kommit överens om att byta låtordning, mest beroende på att spår 2 plötsligt lät så otroligt mycket bättre än spår 1....  Detta beroende på att min producent ringde en av (i mitt tycke) Sveriges bästa gitarrister och bad honom lägga en sologitarr på just det spåret, då han tycket det hade ett klassiskt Status Quo gung.... Om nån inom det mer seriösa musiksverige läser detta: Lasse Kronquist är en av landets allra bästa gitarrister, missa inte det!!!!! Även om han själv är alldeles för blygsam för att erkänna detta!!! Att jag har turen och tillfälligheten att ha med honom på en låt på min jul-EP, det är en ära och en ynnest.... Att han sedan sagt sig villig ställa upp även i framtiden på mina inspelningar gör att jag nästan får rysningar. Detsamma gäller även en viss violinist vid namn Thomas Haglund.... Fan, det  kanske är dags att kliva in i skivstudion igen redan nu :-)    Nåja, julskivan har i alla fall idag lämnats in för tryck och pressning. Jag utbringar en skål i Mackmyra Brukswhisky!! (Ja, jag är aktieägare).

6 sep 2011 - Oj då, tiden går!!
Upptäckte än en gång att jag inte uppdaterat här på ett tag. Fast det innebär inte att tiden varit händelselös. Jag har åter igen begivit mig upp till Äppelbo för en skivinspelning. Det blir jul även i år visade det sig. Så varför inte göra en liten julsingel?? Tre låtar kommer den att innehålla, men huvudnumret "En gran av plast" som även kommer med på samlingsplattan "Äppelbo Jul 2011". Övriga titlar blir "Nästa jul då slår jag in mitt VISA kort" där texten redan publicerats som Månadens dikt i Knivstabyggden, samt "Dina ögon lyser mer än alla ljusen i advent". Det var i alla fall en ruskigt trevlig helg i Äppelbo med studioägare Pea Eliasson. Den charmerande och skönsjungande Angelica Dahlman tittade också förbi och bistod med körstämmor. Slamcreepers legenden Kenneth Windahl var vänlig att låna ut sin banjo till mig och resultatet kan ni så småningom avnjuta på platta. Nu ska det ordnas omslag och pressning. Tur att man var förutseende och såg till att det togs lite extra julbilder förra julen. I övrigt fuskar jag vidare med "The Sten Holmqvist Eminent Orchestra" lite då och då. Repningar pågår för fullt inför ett förmodligen inte så högavlönat gig i norra delarna av huvudstaden.....

5 juli 2011 - Må solen lysa över er!!!
Juli månad och förhoppningsvis lyser solen över er, nu mitt i den svenska sommaren. Livet rullar på även för undertecknad, som har sen semester i år och dessutom en minimerad sådan, då jag som vanligt lär ge upp Sverige när november nalkas. Jag har fuskat runt och spelat en del, bland annat på företaget där jag jobbar normalt, Phadia, i samband med deras sommarfest. Än har jag inte fått sparken, så trots en del påhopp här och var, så måste jag ha skött mig hyggligt. Jag har även lyckats tota ihop några nya alster, både för den egna repertoaren och för en kommande Knivstarevy. Bland annat en sak som heter "Jag sjunger på sista versen".... Man vet ju aldrig vad som händer. Jag spelade på en 60 års fest en gång, när frun till jubilaren kom fram och bad mig spela "De sista ljuva åren" för honom.  Man kan ju undra vad som fanns i den födelsedagstårtan, eller vad hon tänkt bjuda honom på de kommande middagarna. Man må ju hoppas att inte livförsäkringen stod med henne som förmånstagare i alla fall.... 

8 juni 2011 - Allting klart!!!
Och dessutom under fullständig kontroll. Vi rullar på i g-dur som vanligt!! Må gott däruppe!

11 maj 2011 - Försommar!!!
Kan det bli trevligare än att poolen blivit badbar och man sitter i en solstol med gitarr och ett glas vin? I övrigt har det väl inte blivit så mycket musik, det är lite för mycket annat som tar tid den här tiden på året. En sväng upp till Vansbro blev det i alla fall i påskas, där mina kamrater i Svenne Rubins firade 30 års jubileum. En aktningsvärd ålder för ett band i dagens musikaliska klimat. En rykande trevlig dubbel-jubileums CD har de ute också. Titta in på www.svennerubins.nu där det för övrigt finns en väldigt charmig och sympatisk webbredaktör....

20 mars 2011 - Tack herr Kjellberg!
"Våren närmar sig city" skrev herr Lundell en gång. Så är fallet även nu. Bandyfinal nalkas det dessutom i Uppsala. Själv njuter jag vårglädje i och med den recension som jag förvarnade om tidigare, i Kountry Korral. Det känns ju ännu bättre att få positiv kritik av en person som man själv högaktakt genom åren och som man tyckt man alltid kunnat lita på när det gäller skivköp. Så jag är väldigt glad över att redaktör Kjellberg funnit tycke för min platta. Det gläder mig, väldigt, väldigt mycket!!!

22 februari 2011 - Sunkit!!
Det finns givetvis en och annan som tycker det man gör musikledes inte är något vidare. Senast hade jag den äran att stå och spela på City Gross kundkortskväll i Uppsala. Mitt emellan brödavdelningen och mejerivarorna....  Utmärkt ackustik var det, men kanske inte den mest glamourösa av scener.... Så för att förekomma eventuella belackare, så har jag hoppat in som gästkrönikör hos "klubb Sunkit"!!! Nu rörde det visserligen inte min platta eller det jag spelar, utan den finska gruppen Hurriganes som jag avhandlade i en artikel som ni kan avnjuta här.

5 februari 2011 - Spansk lansering!!
Så har man lanserat singeln även på Gran Canaria. Finns ett antal ex att köpa på bl.a Anita o Pepe's Bodega! Fast att ta med den engelska singeln dit är ju egentligen meningslöst, med tanke på hur många svenskar det är där nere. En avkopplande extra semestervecka blev det hur som helst. Fick lov att fira en kommande recension där nere också. Nästa nummer av Kountry Korral är väldigt snälla mot mig. Man kommer även att kunna vinna skivan i ett lotteri i det nummer som kommer ut i mars. Förresten, en försmak till en eventuell julsingel, åtminstone dess text, publicerades under "veckans dikt" i Knivsta-Sigtunabygden på tjugondag knut!

23 december 2010 - God Jul och så där!!
Så närmar vi oss den där högtiden som ska vara fylld av glädje och gemenskap osv.... Jag har sett alla varianter av den och jag kan ju inte säga att allt är positivt. Det kan vara ruskigt trist och ensamt ibland för många. Vi satt ett antal jular och spelade och sjöng, jag och vännen Robertson, på Fatima på Söder i Stockholm och försökte glädja de som inte hade vare sig familj, julklappar, julmat eller någonstans att fira jul. Det var lärorika julaftnar och jag har haft stor nytta av detta senare i livet och då och då saknar jag de stunderna, när vi satt där med "Hundar och ungar" och "Liljor". Jag fick förresten en tankeställare i dag, från något som är så patetiskt som "Facebook". En kamrat skrev att livet just givit honom en "rejäl pungspark" lagom till julen. Vi är några som har varit där, och vi förstår hur du har det nu....  Ni som klarat er, var tacksamma och skänk en tanke i jul, till alla de som nu och då finns eller funnits därnere på botten och på något sätt försöker hitta upp ovanför vattenytan. Förresten, ni som inte förstår, sök rätt på Alan Jacksons platta "Honky tonk christmas" och lyssna på "Merry christmas to me". Det är den vackraste och sorgligaste julsång som någonsin skrivits och den får en att tänka efter, rejält!!!
I övrigt så är väl tanken i år att försöka skriva några julsånger under helgerna, som sedan ska kunna sätta sina spår lagom till julen 2011. En låt är klar, en lite sentimental sak som heter "En gran av plast", ett alster som jag är riktigt nöjd med. Vi får väl se vad som blir i övrigt, tankar finns.... Sen ska dessa bara omsättas i ton och på pränt. Merry christmas.... wherever you are!!

29 november 2010 - Tyskland och Kanada!!
"She sells seashells" kan numer avnjutas även i Tyskland och Kanada. Detta tack vare trevliga nyfunna vänner som jag träffade under semestern i Florida. Ett antal singlar följde dem till respektive land och det är ju också en form av skivutgivning. I övrigt har jag som sagt haft semester. Dessutom har jag hunnit med att avnjuta de verk som jag totade ihop till Knivsta Reyn. Lyckades hinna hem lagom till avslutningsshowen och kunde konstatera att de gjort ett utmärkt jobb med de sju texter som jag knåpat ihop åt som. I övrigt så ska jag fira 50 år på lördag!! Ja, inte jag, utan min arbetskamrat Göran, och där kommer jag att genomföra ett Melodikryss live" på lördag!

17 oktober 2010 - Radiosläpp för singel nr 2!
Singeln "She sells seashells" finns nu hos radiostationerna i Sverige, och man kan med fördel skriva in och önska den där det är möjligt. Dessutom kan rapporteras att man nu kan beställa T-shirts från Caganli Music, med logo samt texten Musik av mig!! - Kanske för dig?? på. Så småningom kommer en bild här på sidan också.

14 september 2010 - Singelsläpp i USA!!
Det slog mig att det kunde ju vara rätt kul att ge ut en skiva i USA också..... Vilket i sig inte behöver vara så särskilt svårt!! Så jag tog och gjorde det. Tryckte upp ett gäng singlar med den enda låt som jag spelat in på engelska. Sen letade jag rätt på adresserna till de radiostationer jag brukar lyssna på under mina resor. Sen skickade jag en bunt till affären med samma namn som låten, "She sell seashells" med en förklaring om hur den kom till och med ett tack för inspirationen. Så nu finns skivan inom kort till försäljning i USA, samt har lanserats på radiostationerna där. Mycket liten lansering kan tyckas, men det är lite småkul ändå att kunna säga att man släppt en platta i staterna!

2 september 2010 - Revyskrivande samt Företagsshow
De musikaliska insatserna den senaste tiden har inneburit en hel del repande av för min totalt nytt material. Saker som Pink Floyds "Another brick in the wall" och andra obskyra saker är på tapeten inför ett företagsgig på Phadia den 9:e september. Låtarna har fått nya texter för att anpassas till Phadias verksamhet och det blir intressant att se hur det hela tar sig ut. Det var ju ett tag sedan jag bandrepade också, så det är lite ovant. I övrigt har jag ägnat tiden åt att försöka få ihop lite texter till Knivsta Revyns kommande föreställning. Där har det blivit texter till låtar av bl.a. Roger Pontare, Thomas DiLeva och Beatles.

4 augusti, 2010 - Semesterslut
Semesterperioden är snart över och jag har enbart ägnat den åt att ta det lugnt, sola, bada, spela golf och umgås med vänner. För att hämta inspiration till lite textmaterial blev det också en sväng till min vän Per ute på Styrsö. Fyllde på anteckningsboken med lite idéer, samt två nummer för den kommande Knivsta revyn. Det är också klart att jag kommer att sälja skivor och spela vid Berkinge Sommarkvarn (uppåt Forsmark till) den 14:e augusti. Nånstans vid 20-21 tiden kan man hitta mig där. Små, små planer har också börjat smidas gällande en uppföljare till plattan. Herr Producent Pea är positiv, så vi får se vad som händer. Men det kan ju vara bra att sälja lite till av årets först, innan man öser ut en ny......

30 juni, 2010 - Med i Sigtunabygden
Sigtunabygden skrev visserligen inte om min platta, men däremot tog man med en notis om att UNT recenserat den och givit den tre kajor. Det tackar och bockar jag för. Eftersom jag var citerad, så måste reportern varit in på hemsidan. Välkommen åter. För att hålla kvar anknytningen till Sigtuna, så har jag blivit inbjuden att fira "jordgubbsförsäljningsjubileum" på lördag. Således kommer jag att stå och spela på parkeringen vid rondellen mellan Märsta och Sigtuna, på kanten där man kan ta in på gamla Uppsalavägen (255:an). Välkomna att lyssna, provsmaka och köpa jordgubbar. Jag återfinns där från mellan 10 och 14 cirka, på ett ungefär sådär.

13 juni, 2010 - Och en likaledes  i DalaDemokraten!!!
Börjar nästan undra vad jag gjort!! Veckan gav en ny recension, denna gång i DalaDemokraten och även nu blev det en trea i betyg, denna gång tre glada "D". Producent Pea fick också välförtjänt beröm för sin insats. Fick blodad tand, så jag drog iväg ytterligare ett 20-tal recensionsexemplar i går. Kan ju vara lite roligt att få sin första sågning också!! Några skivbolag har också fått ett exemplar. Vore ju roligt om man kunde få nån form av distribution på den, nu när kritikerna varit så snälla. Undrar om det skulle ge bra reklam ifall man hyr in några Vuvuzuela spelare på nästa platta..... Eller kanske inte, för må den onde ta alla dessa tut-trumpeter som förstör fotbolls VM!!! 

8 juni, 2010 - Bra recension i UNT
Tre "kajor" i betyg i UNT förra veckan. Kändes riktigt trevligt, särskilt som recensenten skrev ord som "underfundigt" och "genuint" i sin recension!! Att Idol-Erik, också från Knivsta, bara fick två "kajor" (dessutom av samme recensent) var ju lite småkul det också :-)  Ni hittar recensionen via en länk på första sidan. Producent Pea meddelade dessutom idag att skivan  nu finns att handla i "Boa" i Äppelbo!!

29 maj, 2010 - Bara att handla!!

Nu finns skivan att köpa, inte bara på nätet, utan även i ett antal utvalda affärer, främst med Knivsta anknytning. Att stå mitt bland Knivstas politiska partier och försöka sälja plattan på marknadsdagen förra helgen var dock ingen större succé. Tur att unge herr Radiohandlare (låter som en familj i Svarte Petter) hade chiliensk romwhisky att trösta en tapper marknadsknalle med. Å andra sidan, hade jag varit marknadsbesökare hade inte jag heller givit mig upp på torget bland politikerna.... 
Vill man, så får man sen gärna skriva till sin lokala radiostation och önska nån av låtarna på plattan. Samtliga P3's och P4'as musikproducenter har fått skivan och likaså Grammofonarkivet på SR, samt ett otal andra i branschen, varav självklart Bert Karlsson i Skara är en.

17 maj, 2010 - Releaseparty!!

Ja, ett väldigt litet party blev det. Men vi skålade i alla fall in skivan i champagne. Det är ju lite svårt att planera in nån releasevariant, när man inte hade en aning om när skivan skulle befinna sig i min ägo. Så det fick bli som det blev. Riktigt rackars kul var det i alla fall när lastbilen rullade in här med fyra stora kartonger skivor. Så nu finns den till salu och den kommer även att säljas på Knivsta marknad, lördagen den 22 maj. Det får väl sägas vara den officiella releasen. Man vet aldrig, det kanske kan bli någon liten oannonserad spelning då också, gitarren kommer att finnas med. 
Hur som helst, tack alla ni som varit med och sett till att plattan blev verklighet, dvs Pea på Äppelbo Ljud som ligger bakom det musikaliska, Angelica och Jennica som sjunger som vårfåglar, Maria som fixade omslaget med goda råd från Kirill på CDexpress, och givetvis Annette, som jag är skyldig mer än hon någonsin kommer att förstå. Sist ett tack i förskott till alla er som eventuellt kommer att köpa skivan. Hoppas ni hittar något i den som tilltalar er!

11 maj, 2010 - Nu har jag erövrat Europa!!
Ja, kanske inte musikaliskt, men skivan har nu i alla fall landat i Belgien, vilket inte är det sämsta! Sen har jag tillbringat kvällen med att lära mig konvertera wma-filer och sen klippa dessa till mindre stycken. Därmed kan man nu tjuvlyssna på några delar från plattan här på hemsidan. Detta till min kamrat Östlunds stora förträt, men någon annan kanske tycker det kan vara trevligt, åtminstone en vän från förr, Kicki, som kom med idén. Andra idéer för marknadsföring mottages tacksamt, dels därför att jag är dåligt på sådant och dels för att jag av naturen är en lat människa :-)

7 maj, 2010 - Upp och ner... och upp
Trevligt är att konstatera att skivan nu är färdigtryck/pressad/whatever! Mindre trevligt var att tävlandet i "Svensktoppen nästa" var över innan det ens börjat. Efter att de två första jurymedelmmarna presenterats var det slut. Nummer ett var "street-dance artist". Då förstod jag att jag måste ha minst tre av fyra övriga medlemmar som skulle älska mig. När nummer två presenterades, en rappare som sa att inte ens hans släktingar tyckte om honom, då insåg jag att jag inte behövde lyssna mer. Med två som med största sannolikhet hatade all "min" musik i juryn, var det ingen mening att lyssna vidare. Det visade sig att alla låtar i tävlingen som jag tyckte var bra eller någorlunda bra, de försvann.... Men hade jag suttit i juryn hade jag förmodligen tyckt lika illa om deras, som dom tyckte om mig. Förvånande bara att det faktiskt rör sig om P4, inte P3 eller s.k. kommersiella kanaler. Skit samma, plattan är klar och väntar nu på flygplatsen i Singapore!! Dessutom har en icke okänd leende fiolspelare, vid namn Thomas Haglund, erbjudit sina tjänster vid kommande tillfällen. Keep on fiddlin', det blir en fortsättning på detta!

20 april, 2010 - Skickat på tryck/press
Jaha ja, då var det klart då... Ett lätt anfall av ångest och samtidigt en hel del lättnad, vilket just nu firas med en stor cognac. Nu finns det således ingen återvändå. Man guppar ut på det vida hav som en skivutgåva innebär. Samtidigt ringde en trevlig dam från Skatteverket idag. Det blir ju en form av chock när någon ringer från denna myndighet, men hon ville bara tala om att de fanns där till hjälp om jag behövde med den nystartade bolaget, samt att jag måste hålla isär musicerande och fotografering, då det är olika momsregler. Tack och bock Skatteverket, för ett trevligt bemötande.

15 april, 2010 - Sista pålägget fixat!!
Så har skivan med största sannolikhet fått sitt sista pålägg. Körinsats på en ännu en låt av systrarna Dahlman, samt ett diskret, men ändå ack så trivsamt dragspel ligger och fyller ut i bakgrunden på "Om inte om var". En sista genomlyssning, sen så!! Dessutom har mitt kära ex, Maria, blivit klar med omslaget idag. Trippeln i treklövern fylls ut i och med att STIM skickat ut sitt fribrev till mig, så nu kan jag officiellt ge ut skivan. I övrigt kan man konstatera att Sverige är ett land i kaos. Flygtrafiken står still pga vulkanaska, Knugen är arg för att hans dotter vill slå upp sin förlovning och slutligen var nån diskrimineringsnisse upprörd över att det var nästan bara pojkar i Legos katalog.... Stackars Sverige!

6 april, 2010 - Soundcheckers spelar 23 april på Ängby Krog
Nu är man officiellt bolagsägare. CAGANIL finns nu registrerat. Hittills har det bara inneburit en massa utgifter, även om de singlar jag sålt i alla fall bekostat tryckningen av alla de jag skickat iväg som promotion för det kommande albumet. Samtidigt kan rapporteras att Roger och jag återfinns på Ängby Krog den 23/5 och spelar dansbandsgodingar. Med betoning på just dansband denna kväll, på begäran av ägare och publik. Ni är givetvis ruskigt välkomna. Start vid 21-tiden vad jag förstår.

25 mars, 2010 - Mera pålägg!
Har avnjutit ett nytt sångpålägg från sångfåglarna från Äppelbo. Snart har vi en helt färdig produkt att släppa ut. Nu har det ju inte gjort något att det dröjt ett tag. Jag håller på och strular med Bolagsverket. Firman får inte heta CAGANI pga att det är fem personer  som heter Caganis någonstans i Sverige. Känns ju inte direkt som vi inkräktar på varandra. Nytt namnförslag till Bolagsverket är CAGANIL. En revolutionerande förändring. Det kommer troligtvis att påverka mina tänkta miljoninkomster i negativ riktning. Jag funderar på att stämma skiten ur dom....

21 mars, 2010 - Namnbyte!!

Inte nog med att man driver skivbolag, nu kommer dessutom den kommande plattan att byta namn. Tack vare mycket fyndiga vänner kommer nu albumet att döpas till "DEMO-realiserd" i stället för "DEMOraliserad". Bolagsdirektören skickar en tacksamhetens tanke till vännen och kollegan Havva, som var vänlig nog att påpeka att nu när projektet väl är åtminstone nästan realiserat, så finns det ju en naturlig koppling att göra. Vi bockar, bugar och följer utan minsta tvekan detta råd.

19 mars, 2010 - Skivbolag!

Så har man blivit skivbolagsdirektör!! Eftersom jag inte har något bolag att ge ut plattan på, så blev jag tvungen att starta ett. CAGANI heter det hela. Det var inte helt lätt att förstå sig på Bolagsverkets alla frågor, men som tur är kan jag anlita Knivstas charmigaste ekonomitjej, Annette! Stackars dig min vän, det kommer att bli många frågor längre fram....

11 mars, 2010 - Körpålägg!
Fullängdsskivan börjar mer och mer nån sin färdiga form. Har idag avnjutit de senaste ändringarna från Äppelbos egen Phil Spector, Pea Eliasson. De utsökta sångfåglarna Angelica och Jennica Dahlman har tagit tre av låtarna till en helt annan dimension. Förhoppningsvis lyckas vi locka in dom för ytterligare några körinsatser.